Dementie

Muziektherapie kan bij diverse vormen van dementie als ondersteunend middel worden ingezet. Als je nog maar net de diagnose hebt en nog zoekend bent naar wat dit voor je betekent. Soms is er sprake van gevoelens van rouw, of van angst en onzekerheid. Boosheid komt ook voor. Het kan dan juist fijn zijn om bijvoorbeeld samen met een groep muzikale activiteiten te doen om je concentratie, geheugen, motoriek en spraak te blijven trainen. Zo lang mogelijk goed houden wat nog goed is.

Ook is het mogelijk om in individuele therapie aan de slag te gaan met de gevoelens die je ervaart. Op een muzikale manier vormgeven aan je gevoelens, door te improviseren op muziekinstrumenten of misschien wel door een tekst te schrijven en die samen met mij op muziek te zetten. Ook samen met je naasten muziek maken of je (muzikale) herinneringen delen. Er is veel mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *