kinderen maken muziek

Muziektherapie voor kinderen

Bijna alle kinderen houden van muziek. Daarom is muziektherapie ook een mooie ingang om aan allerlei doelen te werken zonder dat je er gelijk zoveel over moet praten. Ervaren, daar gaat het om. Stel dat je het lastig vindt om initiatief te nemen, dan kunnen we spelenderwijs in muzikale spelletjes daaraan werken. Of wanneer je moeite hebt met op je beurt wachten, of wanneer je eigenlijk altijd de baas wil spelen ook als dat niet handig is op dat moment. Ook wordt muziektherapie gebruikt om gevoelens te leren uiten op een gezonde manier. Als je iets heel verdrietigs hebt meegemaakt, of wanneer je snel boos bent zonder reden. Wat we doen heet wel therapie, maar het voelt niet als therapie. Want samen muziek maken, dat is gewoon leuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *