RGM

De Amerikaanse jazz-drummer Ronnie Gardiner, ontwikkelde in de jaren 80 van de vorige eeuw een methode om kinderen te helpen bij hun muzikale en motorische ontwikkeling. En al gauw bleek dat zijn methode ook een heel goed hulpmiddel was om in te zetten bij aandoeningen van het centraal zenuwstelsel. Denk dan aan NAH/CVA, Parkinson, MS en dementie. f

Waar werk je aan bij RGM? Door ritmische beweegoefeningen te doen op vrolijke muziek werk je aan coördinatie, balans, motorische vaardigheden, vermogen om complexere taken uit te voeren, concentratie, denksnelheid, sociale vaardigheden, spraak- en leesvermogen en omdat je er vrolijk van wordt, werkt het ook als een stemmingsverbeteraar!

RGM doe je bij voorkeur in een groep. En binnenkort ben ik opgeleid als RGM Practitioner en kan ik deze training in de regio verzorgen. Zodra er een cursus gepland is, komt dat in de agenda te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *