Ontmoetingsgroep”Sprekende handen”

Uw handen hebben in uw leven veel verschillende functies gehad. Ze hebben gevoed, gewerkt, gezorgd, gespeeld, gewroet, geschud. Aan de hand van allerlei thema’s die ingaan op wat uw handen hebben gedaan, worden levensverhalen opgehaald en gedeeld. Daarbij worden passende liederen gezongen.

De ontmoetingsgroep Sprekende Handen is gericht op mensen met dementie/alzheimer. Wanneer er sprake is van dementie, kan het ontwikkelen en onderhouden van sociale relaties ingewikkeld worden. Door de combinatie van een thema, en het gericht inzetten van muziek en gesprek tijdens de ontmoetingsgroep ‘Sprekende Handen,’ wordt sociaal isolement tegengegaan.

De interventie Sprekende Handen is door Vilans erkend als goed onderbouwd en ontwikkeld door muziektherapeut Irene Kruissen en geestelijk verzorger Paula Erik. Een groep bestaat uit 4 tot 8 personen. Bijeenkomsten zijn wekelijks en duren 1 uur. De bijdrage is 2,50 per keer, inclusief koffie/thee.

De eerstvolgende ontmoetingsgroep start in januari 2024. Wilt u hieraan deelnemen? Meldt u zich dan vast aan via post@muzique.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *